DISTRIBUIȚI
UE

Studenţii la jurnalism sunt invitaţi, începând de luni 8 aprilie, să se înscrie în programul #TineretPentruRegiuni (Youth4Regions), ediţia 2019, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

Prin trimiterea celor mai bune materiale scrise sau în imagini despre un proiect cu finanţare europeană, tinerii jurnalişti în devenire ar putea câştiga o excursie la Bruxelles pentru a relata de la ‘Săptămâna europeană a oraşelor şi regiunilor’, ediţia 2019. Acest eveniment major va avea loc în luna octombrie, în capitala Belgiei, şi va reuni numeroşi lideri politici europeni, naţionali şi locali, precum şi jurnalişti din întreaga Europă.


Citește și : Administrația Trump a desemnat Gardienii Revoluţiei iraniene drept organizaţie teroristă

„Programul reprezintă o ocazie unică pentru tinerii jurnalişti de a câştiga experienţă şi de a învăţa despre politicile europene, în special despre politica de coeziune. Aceasta din urmă este una dintre politicile UE cele mai vizibile, implementată astfel încât să aducă cele mai mari beneficii fiecărui cetăţean. Sper din tot sufletul ca acest program de formare să inspire tinerii jurnalişti în a scrie despre proiectele cu finanţare europeană şi despre modul în care UE acţionează pentru a îmbunătăţi viaţa cotidiană a cetăţenilor săi, la faţa locului”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, în legătură cu lansarea programului.

Câştigătorii vor avea posibilitatea, în toamnă, la Bruxelles, de a participa la cursuri de formare cu jurnalişti profesionişti, vor vizita instituţiile UE, iar materialele realizate de aceştia despre ‘Săptămâna europeană a oraşelor şi regiunilor’ vor fi publicate în revista Panorama.

Programul este deschis participării studenţilor din statele membre UE, precum şi din ţările candidate şi din vecinătatea Uniunii Europene. Pentru a lua parte în acest program vor fi selectaţi 33 de tinere şi tineri. Perioada de înscriere se va încheia în data de 15 iulie 2019.

Citește și : Libia: Mii de persoane, evacuate din cauza confruntărilor militare din zona capitalei Tripoli