DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a amintit marţi că, încă din luna ianuarie, recomandă statele UE să limiteze numai la ”călătoriile esenţiale” fluxul de persoane care vin din Brazilia sau din alte regiuni ale lumii afectate de noi variante ale coronavirusului, cum ar fi cea sud-africană, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.   

Mai mult, aceste persoane ”trebuie să fie supuse unor măsuri mult mai severe ca înainte atunci când vin din regiuni unde sunt variante” ale coronavirusului, şi anume carantină obligatorie, a declarat marţi purtătorul de cuvânt comunitar Adalbert Jahnz.


Citește și: Israelul îşi redeshide şcolile pentru TOŢI elevii

Acesta a răspuns astfel întrebărilor presei referitoare la pericolul pe care noile variante ale coronavirusului îl pot reprezenta pentru UE, cum este de exemplu varianta braziliană, ce pare să genereze un număr tot mai mare de cazuri de COVID-19 pe continentul american şi au fost de asemenea descoperite cazuri în Europa.

Consiliul UE, ce reuneşte statele membre, a adoptat în februarie o ”recomandare” pentru aplicarea unei scheme de restricţii în cazul persoanelor sosite din state terţe, în funcţie de situaţia epidemiologică a acestora. Printre alte măsuri, au fost recomandate restricţii pentru sosirile din zone care au înregistrat o rată mai mare de 25 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Citește și: Pandemia îi obligă pe thailandezi să sărbătorească Anul Nou fără tradiţionalele festivităţi