DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Comisia Europeană i-a convocat pe ambasadorii Poloniei, Lituaniei şi Letoniei pe lângă Uniunea Europeană în legătură cu soarta migranţilor blocaţi la frontiera celor trei ţări cu Belarus, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Sunt foarte îngrijorată de informaţiile despre oameni, inclusiv copii, blocaţi în păduri într-o situaţie disperată la frontierele externe ale UE cu Belarus”, a declarat Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

Ea a solicitat o întâlnire cu ambasadorii la UE ai celor trei ţări.

Până acum, cel puţin cinci persoane au decedat în zona graniţei dintre Belarus şi Polonia.

Polonia, Lituania şi Letonia au raportat creşteri masive ale numărului de migranţi din Africa şi Orientul Mijlociu care au intrat recent dinspre Belarus în ultimele luni.

Uniunea Europeană l-a acuzat pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi Lituania, Polonia şi Letonia (state membre UE), pe de altă parte.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Ca răspuns la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană la adresa ţării sale pentru abuzuri contra drepturilor omului, Lukaşenko a anunţat în luna mai că autorităţile belaruse nu vor mai împiedica migranţii ilegali să utilizeze Belarusul ca rută de tranzit către Occident.

Migraţia se va afla şi pe agenda summitul UE din 21-22 octombrie, când liderii statelor membre vor analiza inclusiv propunerea Lituaniei de modificare a regulilor actuale privind migraţia, în scopul legalizării expulzării migranţilor ilegali atunci când într-o ţară este declarată o situaţie extremă. Propunerea autorităţilor de la Vilnius este susţinută până acum de alte 13 ţări membre ale UE.