DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană „ia notă” de decizia guvernului român de a nu propune un comisar pentru perioada rămasă până la finalul mandatului actualului executiv comunitar, la 31 octombrie, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al executivului european.

„Comisia Europeană ia notă de deciziile guvernelor român şi estonian de a nu propune comisari pentru perioadă rămasă din mandatul actualei Comisii – 31 octombrie 2019”, a declarat sursa citată. „Acest lucru este în linie cu ceea ce a cerut (actualul preşedinte Jean-Claude) Juncker în iunie”, adaugă purtătorul de cuvânt al CE, potrivit agerpres.


Citeşte şi: Doi oficiali ruşi NU au voie să intre în SUA, fiind acuzaţi de torturarea Martorilor lui Iehova

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu a anunţat miercuri că a fost informat de ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii lui la postul de comisar european interimar.

„Ultima oră: am fost informat de doamna ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă şi mă conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă”, a scris Paşcu pe Facebook.

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut marţi guvernului român să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu drept comisar european interimar, după ce a salutat decizia în acest sens a executivului estonian.

Citeşte şi: 9/11. Osama Ben Laden, ‘micul terorist din Afganistan’ care a îngenuncheat America

„Salutăm decizia guvernului estonian de a nu mai propune un comisar interimar pentru restul mandatului, evitând o risipă inacceptabilă a banilor contribuabililor. Facem acum apel la Guvernul român să procedeze la fel. Procesul de aprobare din Parlament trebuie oprit”, a spus Manfred Weber.

Cei doi nominalizaţi ai Estoniei şi României pentru posturi de comisari europeni interimari urmau să fie audiaţi miercuri în cadrul Conferinţei preşedinţilor de comisii din Parlamentul European.