DISTRIBUIȚI
news.ro

Comisia Europeană cere o anchetă rapidă şi transparentă asupra cauzelor pentru care politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi a ajuns în comă, relatează DPA, scrie agerpres.

„Suntem extrem de îngrijoraţi în legătură cu starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi în urma suspiciunii că ieri a fost otrăvit”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Nabila Massrali.


Citește și : Aleksei Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică

„Aşteptăm o anchetă rapidă, independentă şi transparentă. Dacă se va confirma (ipoteza otrăvirii – n.r.), cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere”, a mai spus ea.

Reprezentanta CE a făcut de asemenea apel la Rusia să permită ca Navalnîi să fie transferat în străinătate pentru tratament.

Aliaţii lui Aleksei Navalnîi au acuzat vineri autorităţile ruse că împiedică transferarea acestuia pentru îngrijiri medicale în Germania, atenţionând că decizia îl pune pe opozant în pericol de moarte, deoarece spitalul din oraşul siberian Omsk unde este el internat nu este echipat corespunzător.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 6,9 în largul Indoneziei