DISTRIBUIȚI
UE

Comisia Europeană a anunțat marți că ar putea contribui la finanțarea repatrierii cetățenilor europeni aflați în zonele din China afectate de epidemia de coronavirus, informează site-ul agenției de presă Reuters, conform mediafax.

Astfel, Comisia ar putea suporta costurile repatrierilor prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă.


Citeşte şi: Doi arabi israelieni, inculpaţi pentru spionaj

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că până în acest moment Executivul comunitar nu a primit nicio solicitare din partea vreunui stat membru pentru asistență.

Anunțul vine în condițiile în care mai multe state din întreaga lume se pregătesc să își evacueze cetățenii din regiunile din China afectate de noul coronavirus.

„Comisia monitorizează situația răspândirii coronavirusului”, a anunțat o purtătoare de cuvânt.

Citeşte şi: Americanii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în China

Centrul european de coordonare pentru intervențiile de urgență (ERCC) discută cu statele membre posibilele acțiuni în cazul noului coronavirus, inclusiv activarea Mecanismului de Protecție Civilă, a adăugat ea.

„Mecanismul poate facilita transportul de echipamente specializate (…) și, cel mai important, poate fi utilizat pentru repatrierea cetățenilor europeni din China”, a mai spus purtătoarea de cuvânt.