DISTRIBUIȚI
Radio Chișinău

Comisia Europeană a aprobat joi deblocarea a 30 de milioane de euro din asistenţa macrofinanciară destinată Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Aceasta este prima dintre cele trei plăţi destinate Chişinăului printr-un program de asistenţă macrofinanciară adoptat în septembrie, 2017.


Citește și : Ursula von der Leyen: Procedurile desemnării comisarilor europeni de către România, Ungaria şi Franţa sunt încă deschise

Comisarul european pentru afaceri economice şi finanţare, impozitare şi vamă, Pierre Moscovici, a declarat că această debursare exprimă sprijinul european pentru implementarea reformelor-cheie în Republica Moldova. „Comisia Europeană este pregătită să continue colaborarea apropiată cu autorităţile din Republica Moldova pentru a ajuta la realizarea unui set larg şi ambiţios de reforme economice şi structurale, necesare pentru asigurarea locurilor de muncă şi a investiţiilor în beneficiul oamenilor din Republica Moldova’, a spus Moscovici.

Bruxellesul a suspendat anterior deblocarea plăţilor din cauza derapajelor fostei guvernări, în special după adoptarea sistemului mixt de vot şi anularea alegerilor locale noi din Chişinău.

Citește și : Macron: Brexit este o criză internă britanică, nu o criză a Blocului comunitar