DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a achiziţionat peste 10.000 de cure destinate tratamentului variolei maimuţei, potrivit unui anunţ făcut luni, informează DPA, scrie agerpres.  

”Tendinţa descrescătoare a cazurilor de variola maimuţei în Uniunea Europeană este încurajatoare, dar nu înseamnă că ameninţarea a trecut sau că putem lăsa garda jos”, a spus comisarul pentru Sănătate al UE, Stella Kyriakides.


Citește și : Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU: ‘Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă’

Aproape 20.000 de cazuri de variola maimuţei au fost raportate în Uniunea Europeană, Islanda şi Norvegia de la începutul prezentului focar, dar numărul infecţiilor noi a scăzut în săptămânile recente, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

”Cu aceste tratamente vom ajuta statele membre să-şi îndeplinească nevoile imediate şi să asigure îngrijiri pentru un număr mai mare de pacienţi în Europa”, a spus Kyriakides.

Dozele de tratament pot fi accesate de statele membre ale Uniunii Europene şi de alte state care participă la Mecanismul de Protecţie Civilă al blocului comunitar.

Citește și : Zelenski s-a declarat şocat de faptul că Israelul nu a oferit sisteme antirachete Kievului – VIDEO