DISTRIBUIȚI
Commander in Chief of the Ukrainian armed Forces Valerii Zaluzhnyi attends a session of the Ukrainian Parliament, amid Russia's attack on Ukraine, in Kyiv, Ukraine December 28, 2022. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Comandantul forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a apărut joi într-o înregistrare video postată de un ofiţer al armatei ucrainene pentru a dezminţi zvonurile potrivit cărora ar fi fost ucis sau rănit într-un atac rusesc, zvonuri care au fost răspândite în ultimele zile de către utilizatorii pro-ruşi pe reţelele de socializare, transmite EFE, potrivit agerpres.  

„Veşti proaste pentru propagandiştii ruşi! Valeri Fedorovici se simte bine şi continuă să planifice eliberarea teritoriilor ucrainene de invadatorii ruşi”, spune ofiţerul, înainte ca aparatul de filmat să arate un Zalujnîi zâmbitor stând lângă el.


Citește și :  Joe Biden a comemorat victimele atacului armat dintr-o şcoală din Uvalde

Zalujnîi se adresează scurt „tuturor ucrainenilor” şi declară, făcând semnul victoriei: „Împreună vom învinge”.

Militarul care a înregistrat videoclipul, Anatolii Ştefan „Ştirliţ”, un ofiţer popular printre ucrainenii de pe reţelele de socializare, spune că a fost înregistrat „astăzi, 25 mai”.

Pe 20 mai, ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Malyar, a acuzat Rusia că a orchestrat campania de dezinformare privind presupusa moarte a lui Zalujnîi „pentru a demoraliza” armata ucraineană în timp ce aceasta câştiga poziţii în jurul oraşului Bahmut.

Citește și : C.Q. Brown este noul şef de stat-major al SUA