DISTRIBUIȚI
Malay Mail

Comandantul adjunct al unei unităţi aparţinând batalionului naţionalist ucrainean Aidar, Denis Muriga, a fost arestat în Rusia, relatează joi agenţia Interfax, citată de EFE, potrivit agerpres.  

La fel ca batalionul Azov, batalionul Aidar a fost constituit din combatanţi naţionalişti ucraineni în timpul războiului din Donbas în anul 2014 şi între timp a fost integrat în armata ucraineană.


Citește și : Berlinul acuză Rusia că foloseşte foamea ca armă de război

Un tribunal din Rostov-pe-Don, regiune rusă limitrofă cu Ucraina, a dispus joi două luni de arest preventiv pentru Denis Muriga.

Acesta are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, şi a fost reţinut în timp ce încerca să treacă graniţa rusă prezentându-se drept refugiat.

Justiţia rusă a formulat împotriva lui mai multe capete de acuzare. Conform Moscovei, în 2015, în timpul conflictului armat dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi susţinuţi de Rusia, Denis Muriga a participat la distrugerea unui pod în regiunea prorusă Lugansk şi a ucis în acea operaţiune membri ai unei miliţii separatiste.

Citește și : Prima vizită în Spania a fostului rege Juan Carlos după plecarea sa în exil

 

Batalionul Aidar a acţionat în nordul regiunii Lugansk şi a fost acuzat în anul 2014 de organizaţia Amnesty International de implicare în abuzuri generalizate, inclusiv sechestrări, detenţii ilegale, rele tratamente, furturi, extorcări şi posibile execuţii.