DISTRIBUIȚI
neonetwork.pk

Comandamentul Central al armatei SUA a anunţat vineri că este ‘în comunicare continuă’ cu armata pakistaneză, după ce comandantul acesteia a afirmat că ‘s-a simţit trădat’ din cauza criticilor SUA potrivit cărora Pakistanul nu a făcut suficient pentru a lupta împotriva terorismului, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al armatei SUA, colonelul de aviaţie John Thomas, a confirmat continuarea comunicării între generalul american Joseph Votel, comandantul Comandamentului Central, şi generalul Qamar Javed Bajwa, comandantul armatei pakistaneze, potrivit agerpres .


‘Noi preţuim înţelegerea reciprocă a intereselor şi preocupărilor pe care trebuie să le luăm în considerare şi aceasta ar putea conduce la o evoluţie pozitivă’, a declarat colonelul Thomas.

Citește și : Un deputat lituanian acuzat de hărţuire sexuală și-a depus mandatul

Pentagonul a refuzat să comenteze informaţiile despre o decizie a Pakistanului de a întrerupe schimbul de informaţii cu SUA.

Cotidianul New York Times a relatat la sfârşitul lunii decembrie că administraţia Trump ia în considerare foarte serios posibilitatea de a nu mai oferi un ajutor de 255 de milioane de dolari al cărui transfer a fost deja amânat, spunând că Pakistanul nu face suficient pentru a combate grupările teroriste care se află pe teritoriul său.

Relaţiile dintre SUA şi Pakistan, devenite dificile încă de pe vremea administraţiei Obama – care denunţa de asemenea atitudinea ambiguă a Islamabadului, în special faţă de rebelii talibani din Afganistan împotriva cărora SUA luptă de la sfârşitul lui 2001 – s-au degradat şi mai mult de la venirea lui Donald Trump la Casa Albă, menţionează AFP.