DISTRIBUIȚI

Zeci de oameni au fost răniţi în Columbia în cursul unor ample proteste împotriva reformei fiscale care au dus la ciocniri cu forţele de ordine, în mai multe oraşe din ţară, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Cel puţin 42 de poliţişti au fost răniţi în violenţe, a afirmat ministrul columbian de interne Daniel Palacios. Au fost arestaţi 40 de suspecţi.


Citeşte şi: Cook vs Zuck! Mult aşteptata politică de confidenţialitate a celor de la Apple loveşte Facebook unde o doare cel mai tare

În capitala Bogota şi la Cali, autoturisme şi autobuze au fost atacate, iar mai multe staţii de autobuz au fost vandalizate.

Preşedintele Ivan Duque a condamnat într-un mesaj pe Twitter aceste „acte de vandalism”.

Potrivit ziarului El Tiempo, 50.000 de columbieni au ieşit în stradă în diferite oraşe din statul sud-american.

Nici interdicţia impusă de justiţie şi nici pandemia cu noul coronavirus nu i-au descurajat pe manifestanţi să protesteze împotriva controversatei reforme.

Citeşte şi: CRIME într-un centru pentru persoanele cu handicap din Germania. O angajată a fost arestată

Guvernul columbian intenţionează între altele să reducă unele deduceri fiscale, să crească impozitele pentru unele categorii şi să elimine scutirea de TVA pentru o serie de bunuri şi servicii. Scopul acestor modificări este de a contribui la contrabalansarea deficitului creat în bugetul de stat de criza coronavirusului.

Miercuri, autorităţile sanitare columbiene au anunţat cel mai mare bilanţ de decese atribuite COVID-19 în 24 de ore de la debutul pandemiei, 490, şi 19.745 cazuri noi de contaminare. Peste 2.800.000 de infectări şi 72.000 decese au fost raportate în total până acum în statul sud-american cu 50 de milioane de locuitori.