DISTRIBUIȚI
AP

Columbia a depăşit miercuri 500.000 de cazuri de coronavirus de la primul depistat pe 6 martie în ţară, una dintre cele mai afectate de pandemie din America latină, potrivit unui bilanţ oficial al Ministerului Sănătăţii, potrivit AFP, scrie news.ro .

De altfel, 13.056 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă un nou record zilnic. Numărul total de contaminări cu Covid-19 este de 502.178, dintre care 15.979 decese înregistrate în cinci luni şi jumătate de urgenţă sanitară în Columbia.


Citește și : Germania şi Franţa vor mai mulţi bani şi putere pentru OMS

Numărul de cazuri a crescut mult în ultimele săptămâni în paralel cu numărul testelor. Bogota, capitala cu 8 milioane de locuitori, rămâne principalul focar de infectare cu o treime din persoanele contaminate la nivel naţional.

O izolare generală a populaţiei a fost decretată la 25 martie şi prelungită de mai multe ori, ultima dată până la 30 august. Însă preşedintele de dreapta Ivan Duque a relaxat măsurile pentru anumite sectoare cu scopul de a atenua efectele asupra economiei.

Cu o populaţie de 50 de milioane de locuitori, Columbia este a patra ţară cea mai afectată de noul coronavirus din America latină, ca număr de cazuri şi decese, după Brazilia, Mexic şi Peru.

Citește și : SUA s-au retras oficial din trei acorduri cu Hong Kong