DISTRIBUIȚI

Casa Albă lucrează cu operatorul reţelei de combustibil Colonial Pipeline pentru a ajuta compania să-şi revină în urma atacului cibernetic de tip ransomware care a forţat compania să oprească temporar reţeaua prin care alimenta state estice din SUA, potrivit Reuters, informează mediafax.

Atacul cibernetic este considerat a fi unul dintre cele mai puternice atacuri de tip ransomware din istoria americanilor, iar evenimentul deschide calea către o strategie mai puternică pentru a proteja mai bine infrastructura critică de energie, susține Ziarul Financiar.


Citește și : Vaccinul Pfizer/BioNTech NU are încă nevoie de modificări pentru a face faţă mutaţiilor suferite de coronavirus

Gina Raimondo, secretarul pentru Comerţ, a declarat că rezolvarea situaţiei actuale reprezintă una dintre priorităţile administraţiei Biden, întrucât Washingtonul lucrează pentru a evita perturbări mai grave şi pentru a ajuta Colonial Pipeline să repornească reţeaua de 8.850 km care se întinde din Texas până în New Jersey.

„Toată lumea se ocupă de asta. Lucrăm alături de companie, stat şi oficiali locali pentru a asigura o revenire operaţională cât mai rapidă şi pentru a preveni eventuale perturbări”.

Colonial a anunţat ieri că principalele părţi din reţea rămân oprite momentan, însă anumite linii mai mici sunt operaţionale în acest moment.

Nici compania, nici secretarul pentru Comerţ nu au specificat când va redeveni operaţională reţeaua.

Citește și : TOATE şcolile din Grecia au fost redeschise

Colonial Pipeline transportă zilnic circa 2,5 milioane de barili de benzină şi alţi combustibili către consumatorii din zona de centru şi sud-est a ţării.

Reţeaua extinsă a companiei deserveşte mai multe aeroporturi majore din SUA, precum Hartsfield Jackson Airport din Atlanta – considerat cel mai aglomerat aeroport din punct de vedere al traficului de pasageri.