DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Ciocnirea între mai multe maşini luni la Cairo, soldată cu cel puţin 20 de morţi, a fost un act ‘terorist’, a declarat preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, citat de AFP, potrivit agerpres.

Al-Sissi a prezentat pe reţelele de socializare condoleanţele sale ‘poporului egiptean şi familiilor martirilor ucişi în incidentul laş de origine teroristă’.


Citește și : Comerţul global nu se va redresa în următoarele trimestre, avertizează Banca Centrală Europeană

Potrivit unui ultim bilanţ stabilit de Ministerul Sănătăţii, cel puţin 20 de persoane au fost ucise când o maşină care circula cu viteză mare a lovit alte trei vehicule, provocând o explozie uriaşă în noaptea de duminică spre luni, cu puţin timp înainte de ivirea zorilor.

Ministerul de Interne a atribuit actul grupului Hasm, considerat de către autorităţi apropiat Fraţilor musulmani, mişcare interzisă şi reprimată cu severitate în Egipt.

Primele elemente ale anchetei au condus la ‘stabilirea faptului că grupul Hasm, legat de Fraţii musulmani terorişti, se află în spatele pregătirii vehiculului’ care a provocat explozia, a menţionat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Din 2016, grupul Hasm a revendicat mai multe atentate împotriva poliţiei, unor oficiali şi judecători la Cairo.

Coliziunea, care a avut loc în apropiere de Institutul de tratare a cancerului din Cairo, a făcut de asemenea 47 de răniţi, dintre care ‘trei sau patru sunt în stare critică’, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Khaled Megahed.

Citește și : Trump vrea pedeapsa capitală pentru cei care comit crime în masă și motivate de ură

Aproximativ 78 de pacienţi ai centrului medical respectiv, care a fost avariat în urma exploziei, au fost transferaţi în alte spitale, a adăugat acesta, fără să precizeze dacă unii dintre ei au fost răniţi în urma coliziunii.

Pe reţelele de socializare circulă imagini cu vehicule calcinate şi persoane transportate la spital.