DISTRIBUIȚI
Reuters

Colete suspecte au fost trimise la şase instituţii guvernamentale şi situri militare situate în zona capitalei Washington, a relatat luni presa americană, citată de dpa, potrivit agerpres.

Biroul Federal de Informaţii (FBI) şi autorităţi militare au declarat că investighează şase colete suspecte conţinând componente explozive, a relatat NBC News. Acestea au fost trimise la situri ale armatei şi serviciilor de informaţii care îşi au sediul în zona Washingtonului.


Citeşte şi: Rusia şi-a pus toată lumea-n cap. Peste o sută de diplomaţi ai Moscovei vor fi expulzaţi din SUA, Europa, Canada şi Australia

„La 26 martie, FBI a răspuns la sesizarea privind colete suspecte la numeroase situri guvernamentale. Fiecare colet a fost ridicat pentru analize suplimentare”, a declarat Biroul federal într-o postare pe Twitter.

Primul colet a fost descoperit luni dimineaţă la Universitatea Naţională de Apărare, a relatat NBC.

Celelalte au fost reperate la centrele de triere a corespondenţei de la CIA şi Casa Albă dintr-o suburbie a Washingtonului şi la o facilitate a marinei din Dahlgren, în Virginia, potrivit NBC.

Citeşte şi: Uniunea Europeană cere explicaţii Facebook

Autorităţile au declarat presei că aceste colete au fost trimise prin poştă, unele aveau înăuntru scrisori al căror conţinut a fost calificat drept „confuz”.

FBI examinează în prezent coletele pentru a stabili dacă acestea provin de la aceeaşi persoană sau aceleaşi persoane şi dacă trebuie luate în serios.