DISTRIBUIȚI
The Sun

Mii de oameni au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică blocaţi în maşini pe o autostradă din Spania, după ce o ninsoare abundentă a făcut imposibilă deplasarea în regiunea Castilla y León.

Autostrada AP-6 a fost închisă, iar cotidianul El Pais a relatat că între 3.500 şi 4.000 de maşini au rămas blocate pe segmentul Madrid – Segovia, potrivit news.ro .


Duminică dimineaţă, aproximativ o mie de vehicule mai erau blocate în zonă, potrivit autorităţilor spaniole.

Citește și : Ședinţă specială a parlamentului iranian

Mulţi şoferi au publicat mesaje pe platformele social media, unii anunţând că au petrecut 12 ore în maşini, fără să primească vreun ajutor sau explicaţie.

„Este 08.30 (duminică, n.r.) şi suntem aici de la 19.00 (sâmbătă, n.r.). Nimeni nu a venit, sunt metri şi metri de zăpadă. Suntem complet prinşi fără să ştim ce se întâmplă. Este haos”, a scris unul dintre ei pe Twitter.

Duminică, în jurul orei locale 09.00, oamenii au început să scrie că militarii au venit să ajute la deszăpezire. O şcoală din localitatea San Rafael a devenit punct medical, unde, potrivit cifrelor oficiale, sunt îngrijiţi 80 de oameni.

Meteorologii au emis alerte de ninsori pentru 29 de provincii – cel mai mare risc, în La Rioja şi Navarra, pentru care a fost dat cod roşu. Căderi masive de zăpadă sunt prevăzute pentru Asturias, Gipuzkoa, Álava, Madrid, Soria, Segovia, Burgos, Ávila, Toledo, Guadalajara, Cuenca şi Cantabria.