DISTRIBUIȚI
The South African

În 398 de municipii din Columbia a fost decretat cod roşu de incendii având drept cauză fenomenul El Nino şi care afectează zone de vegetaţie reprezentând 35,4 % din teritoriul naţional, relatează joi EFE, scrie agerpres.

Potrivit unui raport al Institutului de Hidrologie, Meteorologie şi Studii ale Mediului (Ideam), cea mai mare parte a incendiilor se situează în regiunile Llanos Orientales (este) şi în Caribe (nord).


Citește și : Şeful Statului Major din Republica Centrafricană a fost şcolit în Rusia

Eduardo González, directorul Unităţii Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor (UNGRD), a declarat că din 15 decembrie anul trecut s-au înregistrat 195 de incendii de pădure în 122 de municipii ale ţării.

La rândul său, Ricardo Lozano Picón, ministrul mediului, a avertizat cu privire la scăderea nivelului râurilor şi al bazinelor hidrologice în regiunea riverană Pacificului (vestul ţării).

În aceeaşi situaţie se află şi râul Magdalena, cel mai important din Columbia, a cărui scădere a nivelului apelor poate afecta navigabilitatea.

Citește și : Cel puţin 2.297de imigranţi s-au înecat în Mediterană în 2018

Potrivit Ministerului Mediului, fenomenul climatic cunoscut sub numele de El Nino a dus la o creştere a temperaturilor în mai multe municipii ale ţări şi a provocat alunecări de teren.

El Nino se caracterizează printr-o creştere a temperaturii în Oceanul Pacific, iar efectele sale climatice afectează întregul teritoriu columbian.