DISTRIBUIȚI
The Daily Star

Arabia Saudită a interceptat duminică şase rachete lansate de rebelii houthi din Yemen, a declarat coaliţia militară condusă de saudiţi în războiul dus alături de guvernul yemenit, relatează AFP, scrie agerpres.

Rachetele au vizat civili la Jizane, a indicat coaliţia într-un comunicat difuzat de agenţia de presă oficială saudită SPA, fără a semnala victime sau daune.


Citește și : La finalul unei reuniuni a G7 consacrate Africii, Merkel şi Macron vor să întărească lupta antijihadistă în regiunea Sahel

Canalul de televiziune Al-Massirah al rebelilor a anunţat la rândul său că rebelii houthi au lansat10 rachete balistice ‘Badr 1’ care au vizat un avion militar şi elicoptere Apache pe aeroportul Jizane şi alte obiective militare din acest oraş din sudul Arabiei Saudite.

Anterior, coaliţia a declarat că a doborât o dronă lansată de rebelii houthi spre oraşul Khamis Muchait, unde se află o bază aeriană importantă.

Rebelii houthi au intensificat în ultimele săptămâni atacurile cu drone împotriva Arabiei Saudite care acuză Iranul că i-a înarmat pe rebelii yemeniţi, ce controlează o mare parte din nordul şi vestul Yemenului şi capitala sa Sanaa.

Iranul nu ascunde sprijinul acordat rebelilor houthi, dar neagă acuzaţiile că le-ar furniza arme după cum afirmă coaliţia.

Citește și : Preşedinţia franceză: Discuţiile cu ministrul de externe al Iranului au fost ‘pozitive şi vor continua’