DISTRIBUIȚI
twitter

Avioane militare ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită au atacat, joi, poziţii ale insurgenţilor huthi din capitala Yemenului, Sanaa, în replică la atacurile comise miercuri în oraşul Aden, afirmă surse citate de agenţia Reuters, informează mediafax.

Coaliţia saudită a atribuit insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran, atacurile comise miercuri asupra aeroportului din Aden şi Palatului prezidenţial din acest oraş situat în sudul Yemenului. Atacurile s-au soldat cu cel puţin 22 de morţi şi zeci de răniţi.


Citește și : Irlanda consolidează prezenţa poliţiei sale la frontiera cu Regatul Unit

Raidurile aeriene saudite efectuate joi au vizat 15 obiective din oraşul Sanaa, inclusiv aeroportul din capitala Yemenului.

În ultimii ani, coaliţia saudită a efectuat sute de raiduri aeriene în Yemen, soldate cu mii de morţi, inclusiv numeroşi civili.

Explozii şi focuri de armă au avut loc miercuri pe aeroportul din Aden, în momentul aterizării avionului în care erau membrii noului Guvern din Yemen, iar după câteva ore s-a produs o nouă deflagraţie în centrul oraşului, în apropierea Palatului prezidenţial.

Guvernul din Yemen recunoscut la nivel internaţional şi insurgenţii separatişti din sudul ţării au format un Cabinet de uniune naţională pe 18 decembrie. Membrii noului Guvern au depus jurământul în Arabia Saudită, iar miercuri au ajuns în Aden.

Citește și : Navalnîi denunţă noua investigaţie a Administraţiei Putin împotriva sa

Noul Guvern este loial Arabiei Saudite, care coordonează o coaliţie militară împotriva insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran. Rebelii huthi deţin controlul asupra oraşului Sanaa, capitala Yemenului, din 2014.

Zeci de mii de oameni, majoritatea civili, au fost ucişi în conflictul militar din Yemen, iar milioane de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.