DISTRIBUIȚI
iStock

Coaliţia guvernamentală din Estonia şi-a pierdut majoritatea în parlamentul de la Tallinn, prin plecarea unei deputate din partidul conservator Pro Patria, transmite luni dpa, potrivit Agerpres.

Coaliţia tripartită condusă de premierul Juri Ratas deţine acum 50 dintre cele 101 mandate în parlamentul unicameral eston.


Citește și : Japonia ar primi Marea Britanie cu ”braţele deschise” în TPP, afirmă premierul nipon

Într-o declaraţie pentru postul public estonian de radio (ERR), Ratas şi-a exprimat surprinderea faţă de plecarea deputatei Tiina Kangro, dar a precizat că acest lucru nu va influenţa negativ activitatea guvernului său.

Primul test pentru coaliţia guvernamentală minoritară în parlament va fi adoptarea bugetului pentru 2019.

”Sunt absolut convins că în Riigikogu (parlamentul eston) există mai mult sprijin pentru bugetul de stat decât cel din rândul parlamentarilor coaliţiei, chiar şi în situaţia de astăzi”, a accentuat premierul Juri Ratas.

Citește și : Bilantul cutremurului urmat de tsunami din Indonezia a crescut la aproape 2.000 de morţi

Kangro şi-a motivat decizia de a părăsi partidul Pro Patria prin nemulţumirea sa faţă de politicile sociale promovate de acesta.

Media estone au relatat că Tiina Kangro va continua să activeze ca deputat independent, ea fiind în aceeaşi situaţie cu alţi cinci parlamentari care au părăsit formaţiunile din coaliţia guvernamentală.