DISTRIBUIȚI

Miniştri ai ţărilor care fac parte din coaliţia internaţională extinsă împotriva grupării Stat Islamic (SI) se vor întâlni la 14 noiembrie pentru discuţii strategice asupra continuării luptei împotriva extremiştilor suniţi, a anunţat marţi secretarul de stat american Mike Pompeo, informează dpa, potrivit agerpres.

Reuniunea ministerială „extraordinară” a coaliţiei globale pentru contracararea grupării SI va fi găzduită de Pompeo la Washington, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Filipine (VIDEO)! Cel puţin doi oameni au murit

„Coaliţia D-ISIS (Defeat ISIS) are în continuare o importanţă vitală pentru eforturile şi angajamentele noastre, pentru ca acest efort să rămână neclintit”, se spune în comunicat.

„Miniştrii se vor reuni pentru discuţii de strategie cu privire la continuarea luptei împotriva ISIS într-o perioadă post-eliberare şi după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, cu accent special pe recentele evoluţii din nord-estul Siriei şi pe relaţia noastră în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii în regiune”, se mai spune în comunicat. 

Citeşte şi: Trump face celebru un câine care l-a hăituit pe al-Baghdadi