DISTRIBUIȚI
NDTV.com

Prim-ministrul Scott Morrison şi-a recunoscut înfrângerea în urma alegerilor de sâmbătă, iar Partidul Laburist, aflat în opoziţie, este pregătit să pună capăt unei guvernări conservatoare de aproape un deceniu, posibil cu sprijinul independenţilor pro-mediu, informează mediafax.

Potrivit rezultatelor parţiale, coaliţia liberal-naţională a lui Morrison a fost pedepsită de alegătorii din Australia de Vest şi în special în locurile urbane bogate.


Citește și :  Doi opozanţi în exil ai lui Putin desemnaţi ‘agenţi ai străinătăţii’

„În această seară, am vorbit cu liderul opoziţiei şi cu viitorul prim-ministru, Anthony Albanese. Şi l-am felicitat pentru victoria sa electorală din această seară”, a declarat Morrison, demisionând din funcţia de lider al partidului său, scrie Reuters.

Laburiştii nu au ajuns încă la 76 din cele 151 de locuri în Camera inferioară necesare pentru a forma singuri un guvern. Rezultatele finale ar putea dura ceva timp, deoarece numărătoarea unui număr record de voturi prin corespondenţă încă nu este finalizată.

O prezenţă puternică a Verzilor şi a unui grup de aşa-numiţi „independenţi”, care au făcut campanie pe baza unor politici de integritate, egalitate şi combaterea schimbărilor climatice, înseamnă că noul parlament pare să fie mult mai puţin sceptic faţă de climă decât cel care a susţinut administraţia pro-minieră a lui Morrison.

Citește și : Germania va livra Ucrainei primele 15 tancuri antiaeriene de tip Gepard în luna iulie