DISTRIBUIȚI
Reuters

Coaliţia condusă de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic a anunţat luni că una din patrulele sale a fost atacată de forţe aliate guvernului de la Damasc în nord-estul Siriei, potrivit DPA, scrie agerpres.

Coaliţia şi Forţele Democratice Siriene (FDS), dominate de kurzi, ‘efectuau o patrulare de rutină împotriva Statului Islamic în apropiere de Tal al-Zahab’, se menţionează într-un comunicat al coaliţiei.


Citește și : Lukaşenko, dispus să-şi transfere prerogativele după adoptarea unei noi Constituţii în cadrul unui referendum

Cu toate că patrula a primit ‘trecere liberă sigură’ din partea forţelor proguvernamentale, ea ‘a nimerit sub tiruri de arme uşoare din partea unor indivizi care se aflau în apropierea unui punct de control’.

‘Trupele coaliţiei au ripostat fiind în legitimă apărare’ , se mai spune în comunicat, negând informaţiile privind o lovitură aeriană care ar fi urmat.

Nu au existat victime în urma acestui incident şi militarii aflaţi în misiunea de patrulare au revenit la bază. Incidentul face în prezent obiectul unei anchete, conform textului.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) şi media oficiale siriene au relatat în acelaşi timp că un elicopter american a lovit un post de control al trupelor guvernamentale siriene în provincia al-Hassakeh (nord-est).

Agenţia de presă oficială siriană Sana a transmis că un soldat şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi. Atacul aerian ar fi avut loc după o altercaţie între militari ai coaliţiei şi trupe guvernamentale, potrivit acesteia.

Citește și : Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I se află în Emiratele Arabe Unite din 3 august

Forţe americane în asociere cu miliţiile kurde sunt angajate din 2014 într-o campanie armată împotriva jihadiştilor Statului Islamic în Siria.

Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a condamnat în repetate rânduri prezenţa militară americană în Siria, calificând-o drept ilegală.