DISTRIBUIȚI
Arab News
Yemeni pro-government forces gather on the eastern outskirts of Hodeida as they continue to battle for the control of the city from Huthi rebels on November 10, 2018. (Photo by STRINGER / AFP)

Coaliţia condusă de Arabia Saudită a bombardat duminică numeroase poziţii ale rebelilor houthi afiliaţi regimului iranian, după ce o grupare armată a lansat numeroase atacuri cu drone în direcţia Arabiei Saudite, relatează Reuters, potrivit agerpres

Un reporter Reuters a transmis din Sanaa, marele oraş din nordul ţării, că a asistat la mai multe lovituri aeriene şi că a văzut un nor de fum negru ridicându-se în apropierea unei tabere militare.


Citește și : Călătoriile neesenţiale în străinătate, interzise până la 18 aprilie în Belgia

De mai multe luni, rebelii houthi şi-au intensificat atacurile transfrontaliere în direcţia Arabiei Saudite, în principal spre zona de sud a ţării. Coaliţia militară condusă de Riad asigură că a interceptat numeroase proiectile trase de insurgenţi.

Rebelii au recunoscut duminică doborârea unui avion de recunoaştere de fabricaţie turcă, aparţinând forţelor aeriene saudite, a relatat anterior canalul de televiziune Al-Masirah TV, controlat de gruparea şiită afiliată Iranului.

Un purtător de cuvânt al rebelilor houthi, potrivit postului de televiziune citat, a identificat model avionului ca fiind un Karayel.

Citește și : Legea electorală promovată de China este ‘un atac direct’ la adresa autonomiei Hong Kong-ului (Washington)

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au revendicat anul trecut atacuri cu ajutorul dronelor împotriva mai multor instalaţii Aramco, între care cea mai mare uzină de prelucrare a ţiţeiului din lume.

Ca răspuns, coaliţia efectuează cu regularitate lovituri aeriene împotriva teritoriului controlat de houthi.