DISTRIBUIȚI
© Danielle Parhizkaran/USA TODAY Sports Sep 1, 2021; Flushing, NY, USA; A spectator walks through the flooded pavilion in front of Louis Armstrong Stadium on day three of the 2021 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center.

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în urma unei viituri care a inundat oraşul Passaic din New Jersey, a declarat joi dimineaţă pentru CNN primarul Hector Lora, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de circa 70 de ani a fost recuperat din mijlocul apelor, a declarat Lora pentru CNN. Victima se afla la volanul unei maşini care a fost luată de ape, potrivit CNN. Pompierii au reuşit să salveze alte două persoane care se aflau în acelaşi autovehicul, a precizat edilul.


Citeşte şi: INCIDENT ARMAT la un liceu din SUA! Un elev a fost împuşcat mortal – Black News

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat stare de urgenţă, miercuri seară, pentru ceea ce a descris drept un ”eveniment meteorologic istoric”, cantităţile record de ploaie care au căzut în oraş provocând la inundaţii şi condiţii periculoase pe drumuri.

Circulaţia pe aproape toate liniile de metrou din New York a fost suspendată miercuri seară, după ce rămăşiţele uraganului Ida au provocat ploi torenţiale şi au sporit riscul de alunecări de teren şi tornade, a relatat CNN anterior.

Cel puţin cinci avertizări de viituri au fost emise miercuri seară de Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA, fiind vizată regiunea cuprinsă între zona de vest din Philadelphia şi în nordul New Jersey.

Guvernatorul din New Jersey, Phil Murphy, a declarat la rândul său stare de urgenţă ca răspuns la ciclonul Ida.

Ploile torenţiale s-au abătut în noaptea de miercuri spre joi peste New York, odată cu trecerea rămăşiţelor uraganului Ida, care a provocat moartea a şapte persoane în sudul Statelor Unite şi a condus la formarea de tornade şi inundaţii în nord-estul ţării.

Tornade impresionante au fost văzute în Pennsylvania, New Jersey şi Maryland, unde un tânăr de 19 ani a murit, iar un altul a fost dat dispărut după ce o clădire a fost inundată, ridicând la şapte bilanţul deceselor provocate de Ida.

În Annapolis, un oraş situat la aproximativ 50 de kilometri de Washington, acest fenomen meteorologic a dezrădăcinat copaci şi a doborât stâlpi de electricitate.

Citeşte şi: Curtea Supremă a SUA dă undă verde legii anti-avort din Texas – Black News

Ploi torenţiale au căzut în capitala economică şi culturală americană, de unde NWS a publicat pe Twitter mai multe videoclipuri cu străzi inundate în cartierele Brooklyn şi Queens, nivelul ridicat al apelor întrerupând traficul în zonă.

Ploile abundente şi vântul puternic au măturat, de asemenea, comitatul Westchester, la nord de New York, numeroase subsoluri fiind inundate în doar câteva minute.

Potrivit prognozelor, Ida îşi continuă avansul spre nord şi se îndreaptă spre regiunea New England, unde este aşteptat joi.