DISTRIBUIȚI
Twitter

Organismul britanic de reglementare pentru media Ofcom a indicat marţi că evaluează o emisiune a canalului ITV după ce un prezentator al acestuia a contestat respingerea de către presa „mainstream” a teoriilor conspiraţiei care leagă răspândirea noului coronavirus de antenele 5G, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Prezentatorul Eamonn Holmes (foto) a afirmat luni pe postul comercial că media nu ştiu de fapt că există vreo legătură între echipamentele folosite pentru implementarea tehnologiei 5G şi pandemia al cărei cel mai recent bilanţ indica în acel moment 11.329 de decese în Marea Britanie.


Citește și: Preşedintele Israelului le dă 48 de ore lui Netanyahu și Gantz pentru formarea unui guvern

Ofcom a precizat marţi că a primit deocamdată 419 reclamaţii în urma respectivei emisiuni.

„Evaluăm acest program în totalitate în mod prioritar”, a menţionat o purtătoare de cuvânt, în timp ce ITV nu a comentat deocamdată.

Citește și: Tornadele DEVASTEAZĂ sudul Statelor Unite (VIDEO)! Cel puțin 32 de americani au murit!

Nr. 2 al guvernului britanic, Michael Gove, şi o serie de înalţi responsabili ai sănătăţii publice din Marea Britanie au calificat teoriile conspiraţiei legate de tehnologia 5G drept o mostră periculoasă de fake news, după ce mai multe instalaţii pentru 5G au fost vandalizate şi angajaţi ai companiilor de telecomunicaţii au fost agresaţi în ultimele săptămâni.

Companiile de telecomunicaţii au avertizat că astfel de atacuri pun în pericol conectivitatea într-un moment în care aceasta este mai necesară ca oricând, în contextul măsurilor de izolare.