DISTRIBUIȚI
©Martin Brand

Un A380 al Air France, ce efectua legătura între Paris şi Los Angeles, a fost nevoit să facă o aterizare de urgenţă în Canada, ca urmare a unei „defecţiuni grave” la unul din cele patru motoare ale aparatului, a anunţat sâmbătă compania aeriană, transmite AFP.

„Avionul care operează zborul 066 a aterizat fără a suferi alte avarii pe aeroportul militar Goose Bay din Canada iar toate cele 520 de persoane aflate la bord au fost evacuate fără a se înregistra pagube sau răniţi”, a declarat un purtător de cuvânt al Air France, la Paris, conform agerpres.


Redirecţionarea a avut loc în timp ce aparatul se afla deasupra Groenlandei iar avionul a aterizat la Goose Bay la 15,42 GMT, conform sursei citate.

Citeşte şi: Anchetă ANTITERORISTĂ după atentatul din Marsilia. Două femei au fost UCISE – FOTO/VIDEO

La bord se aflau 496 de pasageri, precum şi cei 24 de membri ai echipajului, dintre care trei din cadrul personalului tehnic navigant, a adăugat acesta.

Air France a trimis imediat la faţa locului, pentru a se ocupa de pasageri, personal din Montreal şi New York.

Compania este în curs „de examinare a tuturor soluţiilor” pentru a putea transporta cât mai rapid pasagerii către Statele Unite, a mai arătat purtătorul de cuvânt.

Air France exploatează în total 10 aeronave Airbus A380.