DISTRIBUIȚI
Digi24

Alexandr Padar, fondatorul reţelei de clinici de oftalmologie ruse Omicron, vrea să interzică Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să folosească acest nume pentru a numi noua variantă de coronavirus, a informat joi postul de radio Govorit Moskva, citat de EFE, potrivit agerpres.

„Acest nume este o marcă înregistrată (…), asocierea sa cu noua variantă de COVID-19 dăunează reputaţiei companiei”, a asigurat Padar.


Citeşte şi: WTA suspendă turneele de tenis feminin organizate în China – Black News

Dacă cineva moare de Omicron, a adăugat el, „este puţin probabil ca familia sau prietenii să vrea să meargă la o clinică cu acest nume”.

Omul de afaceri rus preconizează să depună o plângere în justiţie împotriva OMS, potrivit postului Govorit Moskva.

Prima clinică Omicron a fost deschisă în oraşul siberian Novokuzneţk, în 2015. În prezent, clinică are 11 filiale în întreaga ţară.

Citeşte şi: Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani – Black News

Varianta Omicron, identificată şi ca B.1.1.529, a fost raportată prima oară în Africa de Sud şi calificată drept „îngrijorătoare” de OMS în noiembrie.

În Rusia nu a fost depistat deocamdată niciun un caz cu noua variantă Omicron.

Totuşi, autorităţile au semnalat că este o chestiune de timp ca noua variantă să ajungă în ţară, unde practic totalitatea cazurilor de COVID-19 sunt atribuite variantei Delta.