DISTRIBUIȚI
azaunited.org

Copiii refugiaţilor trebuie consideraţi minori chiar şi în situaţia în care devin adulţi din punct de vedere legal în timpul procedurilor vizând reunificarea familiei, a stabilit joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), relatează dpa, potrivit agerpres.

Tribunalul european a luat această decizie într-un caz în care un migrant care obţinuse statutul de refugiat în Belgia a solicitat reunificarea familiei cu cei trei copii minori ai săi, dar solicitarea i-a fost respinsă succesiv de mai multe autorităţi din această ţară.


Citeşte şi: POTOP în Sicilia (VIDEO)! Cele mai puternice ploi din istorie au luat viaţa oamenilor!

Pe parcursul acestor demersuri, cei trei copii minori au devenit adulţi, fapt care, conform deciziei de joi, nu ar fi trebuit să constituie un motiv de respingere a solicitării.

Consiliul belgian pentru contencios în materie de azil şi imigraţie a declarat inadmisibilă cererea de reunificare a familiei la sfârşitul lui decembrie 2018, la trei ani şi nouă luni după ce solicitarea refugiatului fusese respinsă pentru prima dată, a remarcat CJUE.

Citeşte: Un avion de recunoaştere S-A PRĂBUŞIT în Turcia! 7 oameni au murit!

„Astfel de timpi de procesare nu par să fie ceva excepţional în Belgia”, a punctat curtea, într-un comunicat.

Pentru a asigura că procesele de reunificare a familiei sunt comparabile în toate statele Uniunii Europene, în pofida duratei diferite de prelucrare a cererilor în diferite ţări, minorii care devin adulţi în acest răstimp trebuie consideraţi în continuare minori, până la luarea unei decizii finale, iar solicitările în acest sens nu trebuie respinse doar pe motiv că minorii au devenit de facto adulţi până la momentul în care o autoritate naţională a luat o decizie în cazul lor, arată CJUE.