DISTRIBUIȚI
Academia de Politie

Poliţiile europene nu pot impune o limită minimă de înălţime candidaţilor la recrutare, întrucât aceasta constituie o discriminare împotriva femeilor, a decis miercuri Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), respingând argumentele aduse de guvernul Greciei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul de la Atena a apărat impunerea unei înălţimi minime de 1,7 metri pentru admiterea la academia de poliţie, după ce o candidată s-a plâns de discriminare pentru că fusese respinsă în 2007, fiind considerată prea scundă.


Citeşte şi: Întrebarea care bântuie mediul online. COPIAZĂ separatiştii catalani propaganda folosită în protestele din Maidan?

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis însă că o astfel de limită nu este justificată, argumentând că unele activităţi de poliţie, precum dirijarea traficului rutier, nu necesită caracteristici fizice speciale.

În Grecia, femeile formează 13% din efectivele de poliţie, în timp ce în Franţa, unde limita minimă de înălţime de 1,6 metri a fost abrogată în 2010, acest procent este de 18%, iar în Anglia şi Ţara Galilor, unde în 1990 s-a renunţat la acest criteriu, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, poliţistele formează 29% din personal.