DISTRIBUIȚI
Daily Express

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a motivat, joi, condamnarea Poloniei, Ungariei şi Cehiei pentru refuzul de aplicare a cotelor obligatorii pentru distribuirea imigranţilor extracomunitari fixate de Consiliul UE, informează EUObserver, conform mediafax.

„Prin refuzul de conformare faţă de mecanismul provizoriu şi limitat de relocare obligatorie a solicitanţilor de protecţie internaţională, Polonia, Ungaria şi Cehia nu şi-au îndeplinit obligaţiile prevăzute de legislaţia UE”, a argumentat Eleanor Sharpston, judecător asistent al Curţii de Justiţie a UE.


Citeşte şi: Tragedie în Pakistan. 65 de oameni AU ARS de VII într-un tren – VIDEO

Aceste ţări nu pot invoca „menţinerea legii şi ordinii” ori raţiuni de „securitate internă” pentru a evita aplicarea legislaţiei comunitare, a precizat Eleanor Sharpston.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform cotelor obligatorii, dar schema a fost aprobată. Polonia, Cehia şi Ungaria au refuzat să aplice decizia.

Vezi şi: PRIMELE IMAGINI cu operaţiunea care a dus la eliminarea lui Abu Bakr al-Baghdadi