DISTRIBUIȚI

Preşedintele SUA, Donald Trump, care a plecat vineri într-un turneu asiatic în cadrul căruia va ajunge şi în China, va putea să folosească în această ţară Twitter, deşi acolo accesul la reţeaua de socializare este blocat, a asigurat un oficial chinez , precizeaza agerpres .

‘Nu trebuie să va faceţi probleme în legătură cu comunicarea preşedintelui Trump cu restul lumii’, a declarat în faţa presei Zheng Zeguang, unul dintre miniştrii adjuncţi de externe chinezi. S-au efectuat ‘pregătiri considerabile’ pentru ca Trump şi soţia sa, Melania, să simtă la Beijing o ‘ospitalitate caldă’, a adăugat responsabilul chinez.


Citiți și : Premierul israelian laudă demersul președintelui american , Donald Trump , pentru inițiativa de pace americană în Orientul Mijlociu

Preşedintele american, a cărui înclinaţie de a-şi transmite prin postări pe Twitter mesajele politice a stârnit numeroase controverse, se va afla săptămâna viitoare, de miercuri până vineri, în prima sa vizită oficială în China, după ce în aprilie l-a primit la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago pe omologul său chinez Xi Jinping împreună cu soţia acestuia, Peng Liyuan.

În China autorităţile au blocat accesul la Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, Google şi alte reţele de socializare sau pagini de internet victime ale aşa-numitului ‘mare zid virtual’ care cenzurează multe conţinuturi online provenite din afara ţării.

Interdicţia poate fi ocolită doar cu ajutorul protocoalelor VPN (Virtual Private Network) prin conectarea la un server extern, dar companiile care oferă acest serviciu sunt tot mai atacate de autorităţile chineze însărcinate cu supravegherea sectorului cibernetic, fiind ameninţate inclusiv cu interzicerea funcţionării.