DISTRIBUIȚI
Jens Stoltenberg

Puntea dintre Europa şi SUA va supravieţui în pofida oricăror divergenţe existente asupra comerţului, schimbărilor climatice şi acordului privind programul nuclear iranian, a declarat joi, la Londra, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Puntea noastră este solidă, dar unii se îndoiesc de puterea ei. Şi da, vedem diferenţe între Statele Unite şi alţi aliaţi în legătură cu probleme precum comerţul, schimbările climatice şi acordul nuclear iranian. Nu este scris în piatră că puntea transatlantică va supravieţui mereu, dar cred că o vom proteja”, a spus Stoltenberg într-un discurs rostit în capitala britanică în perspectiva summitului Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie.


Citeşte şi: S-au supărat ţiganii. Vor să-i arate lui Salvini cine sunt ei cu adevărat (AFP)

Pe de altă parte, Jens Stoltenberg a menţionat că Alianţa Nord-Atlantică are nevoie de capacităţile de apărare ale Marii Britanii, el comentând astfel o relatare din presă conform căreia premierul britanic Theresa May i-ar fi transmis ministrului apărării că trebuie să se gândească la o redimensionare a respectivelor capacităţi.

El a estimat că o posibilă întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi cel rus Vladimir Putin nu contravine politicii NATO.