DISTRIBUIȚI
Reuters

Citigroup și banca franceză BNP Paribas sunt implicate în dosarul penal al SUA împotriva ofițerului financiar principal (CFO) al Huawei Technologies, potrivit noilor documente făcute publice, transmite Reuters, potrivit mediafax.

Băncile au fost menţionate în documentele publicate marți, după o audiere la Curtea Supremă British Columbia, în care CFO-ul Huawei, Meng Wanzhou, se luptă să nu fie extrădat în Statele Unite din cauza acuzațiilor de fraudă bancară.


Citește și : Clasa politică italiană FIERBE în încercarea de a forma un nou guvern

Cele două instituţii bancare se numără printre cele patru companii financiare care au furnizat servicii de banking pentru Huawei atunci când Meng și alții ar fi furnizat informaţii false în legătură cu relațiile comerciale cu Iranul, în ciuda sancțiunilor americane.

Alte două insituţii financiare, HSBC Holdings și Standard Chartered, au fost anterior raportate.

Băncile sunt considerate părţi victimizate în rechizitoriul de 13 conturi pe care Statele Unite l-a dus împotriva lui Meng și a companiei reprezentată de acesta, Huawei, care include acuzații de fraudă bancară, încălcând sancțiunile împotriva Iranului și împiedicând justiția.

Atât Meng, cât și Huawei au negat săvârșirea infracțiunilor.

Citește și : China va sancționa toate companiile americane care sunt angrenate în vânzarea avioanelor F-16 în Taiwan