DISTRIBUIȚI
Cirque du Soleil

Cirque du Soleil a anunţat miercuri reluarea, începând din această vară, a patru dintre spectacolele sale emblematice, întrerupte de mai bine de un an din cauza pandemiei, relatează joi AFP, potrivit agerpres.

Spectacolele ”Mystere” şi ”O” vor fi reluate la Las Vegas din 28 iunie, respectiv 1 iulie, urmate de ”Kooza” la Punta Cana, în Republica Dominicană, la 25 noiembrie şi de ”Luzia” la Londra, din data de 12 ianuarie, a anunţat trupa de artişti de circ într-un comunicat.


Citeşte şi: Armata israeliană a BOMBARDAT Siria – Black News

”Acesta este momentul pe care l-am aşteptat cu toţii”, a declarat Daniel Lamarre, CEO al companiei Cirque du Soleil.

”Au trecut aproape 400 de zile de la închiderea noastră forţată şi aşteptam cu nerăbdare revenirea pe scenă”, a adăugat Lamarre.

Formată în Quebec în anul 1984, trupa de acrobaţi a fost nevoită să anuleze, în martie 2020, 44 de producţii programate în toate colţurile lumii din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce a făcut ca 4.679 de acrobaţi şi tehnicieni, echivalentul a 95% dintre angajaţii companiei, să intre în şomaj tehnic.

Citeşte şi: India, ţara cu cele mai multe infectări zilnice la nivel mondial – Black News

Majoritatea dintre aceştia au fost concediaţi în iunie, când grupul a solicitat protecţia instanţei pentru a evita falimentul.

Compania a fost cumpărată oficial în toamnă de fondul canadian Catalyst.