DISTRIBUIȚI
REUTERS

Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos, rămaşi fără adăpost după incendiul din lagărul Moria, s-au mutat într-o tabără de corturi, au anunţat sâmbătă oficialităţile din Grecia, conform agenţiei Reuters, potrivit agerpres.

Incendiul de la Moria, din 9 septembrie, a lăsat fără adăpost, acces la instalaţii sanitare, alimente şi apă peste 12.000 de refugiaţi, majoritatea din Afganistan, Siria şi nordul Africii. Nu s-au raportat morţi sau răniţi în urma incidentului.


Citește și : TikTok a depus plângere împotriva administraţiei Trump pentru blocarea aplicaţiei în SUA

Până sâmbătă dimineaţa, majoritatea migranţilor se stabiliseră în corturile instalate la Kara Tepe, în apropiere de portul Mitilini. Câteva sute din ei s-au mutat într-un centru comunitar gestionat de o organizaţie neguvernamentală.

La intrarea în noua tabără, migranţii au fost înregistraţi şi testaţi pentru coronavirus. Cel puţin 214 din ei au intrat în carantină, după rezultate pozitive.

Sâmbătă, traficul pe şoselele blocate de migranţi după incendiu era pe cale să revină la normal, iar magazinele începeau să se redeschidă. Poliţia s-a implicat de joi pentru a grăbi mutarea, deoarece mulţi refugiaţi nu voiau să meargă în corturi, sperând că vor putea pleca din Lesbos şi vor ajunge în alte ţări europene,

Citește și : O universitate din Londra are propriul laborator de testare Covid

Autorităţile bănuiesc că incendiul de la Moria a fost declanşat chiar de migranţi, în urma unor dispute privind măsurile de carantină împotriva coronavirusului impuse după ce zeci dintre ei au fost depistaţi ca purtători. Şase suspecţi au fost arestaţi şi acuzaţi de incendiere.