DISTRIBUIȚI
MovePH

Circa 9.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în Filipine după ce taifunul Molave a atins uscatul în timp ce traversa duminică provinciile din partea sudică a insulei principale, Luzon, aducând ploi abundente şi vânturi puternice, au informat autorităţile locale, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Agenţia de monitorizare a dezastrelor a declarat că deşi a primit relatări despre drumuri şi poduri avariate, despre inundaţii şi alunecări de teren în unele zone, până în prezent nu au fost raportate victime.


Citește și : Protest al femeilor împotriva lui Lukaşenko la Minsk înaintea unui ultimatum dat de opoziţie

Furtuna Molave s-a transformat în taifun în timp ce se deplasa spre vest şi a atins uscatul în Insula San Miguel din provincia Albay la începutul serii.

Ulterior, Molave a atins a doua oară uscatul în municipalitatea Malinao, tot în provincia Albay, a declarat biroul meteorologic.

Circa 5.518 persoane au fost evacuate în locaţii mai sigure, iar 3.421 s-au adăpostit la rudele care locuiesc în afara zonelor periculoase, a precizat Agenţia de monitorizare a dezastrelor.

Citește și : Svetlana Tihanovskaia, în autoizolare după ce a intrat în contact cu ministrul sloven Anze Logar

Molave urmează furtunii tropicale Saudel, care a provocat săptămâna trecută inundaţii devastatoare în provincia Quezon din regiunea Calabarzon, la sud-est de capitala Manila.

După ce va părăsi arhipelagul filipinez, taifunul este aşteptat să crească în intensitate deasupra Mării Chinei de Sud, a precizat biroul meteorologic.