DISTRIBUIȚI

Circa 746.000 de locuinţe şi de activităţi comerciale erau în continuare fără electricitate în Puerto Rico luni dimineaţă după ce uraganul Fiona a provocat o pană de curent pe întreaga insulă, unde locuiesc circa 3,3 milioane de rezidenţi, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Fiona, care a fost retrogradată sâmbătă la categoria de ciclon post-tropical de Centrul Naţional pentru Uragane din SUA, s-a abătut asupra Puerto Rico şi altor regiuni din Marea Caraibilor cu o săptămână în urmă provocând moartea a cel puţin opt persoane.


Citește și : Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU: ‘Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă’

Furtuna le-a reamintit multor portoricani de devastarea provocată de uraganul Maria cu cinci ani în urmă, care a dus la întreruperea alimentării cu energie pentru cei 1,5 milioane de clienţi timp de o săptămână.

PowerOutage.us, care estimează penele de curent pe baza datelor de consum, a precizat că 746.144 de clienţi au rămas fără alimentare luni dimineaţă, potrivit unor informaţii din partea LUMA Energy, care operează reţeaua de electricitate din Puerto Rico.

Erau circa 928.000 de clienţi fără electricitate vineri dimineaţă dintr-un total de 1,468 de milioane, potrivit PowerOutage.us.

Penele extinse de curent au dus la probleme energetice în cascadă în Puerto Rico, unde limitările referitoare la distribuţia de combustibil, precum şi cererea în creştere de combustibil pentru funcţionarea generatoarelor de backup a lăsat multe benzinării fără stocuri.

Citește și : Zelenski s-a declarat şocat de faptul că Israelul nu a oferit sisteme antirachete Kievului – VIDEO

LUMA este o societate mixtă deţinută de unităţi ale firmei canadiene de energie ATCO Ltd (50%) şi de contractorul american din domeniul energiei Quanta Services Inc (50%).