DISTRIBUIȚI

Circa 400 de migranţi au debarcat în noaptea de joi spre vineri pe insula italiană Lampedusa, un record de astfel de sosiri într-o singură zi de la începutul anului, relatează agenţia EFE, scrie agerpres.

Majoritatea migranţilor se aflau în ambarcaţiuni interceptate de Garda de Coastă italiană, cei mai mulţi, 268 de persoane, majoritatea din Bangladesh, fiind la bordul unui pescador localizat în apropierea Libiei de un avion de recunoaştere al unui ONG, care a lansat o alertă de ”risc extrem de naufragiu”.


Citește și : Sora liderului de la Phenian se bagă tot mai mult în politica externă: Ce rost mai are un summit cu americanii?

În cursul dimineţii, serviciul de ajutor pentru migranţi pe Mediterana, Alarm Phone, a semnalat prezenţa unei bărci din plastic cu 25 de persoane în apropiere de Malta şi care de asemenea riscă să naufragieze.

”Autorităţile refuză să intervină. Este necesară o (operaţiune de) salvare imediat!”, a transmis ONG-ul Sea Watch gărzilor de coastă malteză şi italiană, susţinând că acestea nu răspund apelurilor.