DISTRIBUIȚI

Inundaţiile masive înregistrate într-o zonă vastă din nordul Bangladesh-ului au afectat circa 1,5 milioane de persoane, au declarat responsabilii locali marţi, potrivit DPA, scrie agerpres.

Centrul de previziuni şi avertizare în caz de inundaţii din această ţară a precizat însă că situaţia s-ar putea agrava, în contextul în care apele râurilor Padma şi Jamuna sunt aşteptate să crească în continuare în zilele următoare.


Citește și : Violenţe în centrul Parisului, la o manifestaţie de Ziua Naţională a Franţei

Inundaţiile au afectat până în prezent circa 1,5 milioane de persoane în 17 din cele 64 de districte administrative ale ţării, a declarat ministrul pentru gestionarea dezastrelor, Enamur Rahman, la o conferinţă de presă online.

Intemperiile ar putea afecta însă şi alte şase districte din părţile centrale ale Bangladesh-ului, în condiţiile în care râuri majore continuă să iasă din matcă, a adăugat el.

Peste 20.000 de persoane au fost transportate în 35 de adăposturi, a precizat Rahman, adăugând că livrări de orez, mâncare uscată, apă îmbuteliată şi bani au fost expediate către zonele afectate.

Inundaţiile au început la sfârşitul lunii iunie, după ploi musonice abundente în unele părţi ale Bangladesh-ului şi Indiei.

Citește și : NATO va continua să acorde sprijin Georgiei pentru implementarea reformelor

Bangladesh-ul se confruntă cu inundaţii aproape în fiecare an în timpul sezonului musonic, între lunile iunie şi septembrie.

În 1998, două treimi din această ţară din Asia de Sud au fost sub ape timp de peste două luni – daunele provocate fiind majore.