DISTRIBUIȚI

Operaţiunea de dezamorsare a unei bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperită pe un şantier dintr-o zonă rezidenţială a oraşului Chemnitz, situat în estul Germaniei, va conduce vineri la evacuarea a 15.000 de locuitori de pe o rază de o mie de metri, informează joi EFE, potrivit agerpres.

Autorităţile locale au precizat într-un comunicat emis joi că în urma consultării tuturor părţilor implicate şi după „o evaluare atentă a opţiunilor limitate” ca urmare a pandemiei de coronavirus, evacuarea va începe vineri, la ora locală 06:00 (05:00 GMT).


Citește și : SUSPANSUL se menţine în SUA! Nici Trump, nici Biden NU au obţinut voturile necesare în Colegiul Electoral

Administraţia oraşului a solicitat tuturor locuitorilor afectaţi să îşi organizeze personal cazarea temporară, adăugând că, în cazul celor care nu găsesc un adăpost alternativ, autorităţile vor furniza pe tot parcursul zilei informaţii cu privire la opţiunile posibile.

Potrivit comunicatului, persoanele afectate sunt rugate să părăsească perimetrul cât mai curând posibil deoarece dezamorsarea bombei de aviaţie, de 250 de kilograme şi de fabricaţie americană, poate începe numai după ce zona vizată a fost evacuată.

Citește și : Suedia prelungeşte controalele la frontiere

„Prin urmare, rapiditatea operaţiunii depinde în mare măsură de participarea persoanelor afectate de evacuare”, a reamintit conducerea oraşului, adăugând că nu se poate preciza deocamdată când va fi posibilă revenirea locuitorilor la casele lor.

Totodată, şcolile, grădiniţele, creşele, policlinicile, companiile şi furnizorii de servicii trebuie să îşi întrerupă activitatea pe parcursul operaţiunii.