DISTRIBUIȚI
Twitter

Incendiile de vegetaţie care fac ravagii în provincia Huelva din sud-vestul Spaniei au distrus circa 10.000 de hectare de pădure, o suprafaţă echivalentă cu cea a peste 14.000 de terenuri de fotbal, informează luni agenţia DPA, potrivit agerpres.

Aproximativ 3.200 de persoane au fost forţate să fugă din calea flăcărilor care au izbucnit joi în provincia Huelva, au relatat luni media spaniole care citează autorităţile regionale.


Citește și : SUA se apropie de pragul de şase milioane de cazuri de coronavirus

Comunitatea Almonaster La Real, cu 1.900 de locuitori, situată într-o zonă deluroasă aflată aproximativ 40 de kilometri est de graniţa cu Portugalia şi la 100 de kilometri nord-vest de Sevilia, a fost cel mai rău afectată.

În lupta cu flăcările au fost desfăşuraţi peste 500 de pompieri, ajutaţi de soldaţi, 24 de elicoptere şi avioane pentru stingerea incendiilor.

Incendiul nu a fost deocamdată controlat de pompieri, însă se speră că o schimbare a condiţiilor meteorologice, care va aduce o scădere a intensităţii vântului şi o creştere a umidităţii aerului, va spori eforturile de stingere a flăcărilor, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri pentru agenţia de presă Europa Press.

În cursul acestui weekend, un alt incendiu a distrus în jur de 300 de hectare de pădure în regiunea Murcia din estul Spaniei.

Citește și : SUA se apropie de pragul de şase milioane de cazuri de coronavirus

Potrivit celor mai recente cifre oficiale, incendiile de vegetaţie au provocat daune relativ mici în Spania anul acesta – înainte de incendiul din Huelva, notează DPA.

Până la jumătatea lunii august, 31.000 de hectare au fost distruse de incendii de vegetaţie, mai puţin de jumătate în comparaţie cu cele 72.000 de hectare mistuite de flăcări în 2019.

Media din ultimii zece ani pentru perioada cuprinsă între ianuarie şi mijlocul lunii august este de aproape 63.000 de hectare.