DISTRIBUIȚI
Morning breaking news

Circa 1.300 de pompieri au fost mobilizaţi duminică pentru a stinge incendiile de pădure izbucnite într-o regiune muntoasă din centrul Portugaliei, relatează DPA şi APP, potrivit agerpres.

Cel puţin opt persoane au fost rănite în weekend în urma incendiilor semnalate în districtele Vila de Rei, Macao şi Serta – la circa 200 de kilometri nord-est de Lisabona, a informat ziarul Publico citând autorităţile.


Citește și : Cel puţin şapte morţi în atacuri în nord-vestul Pakistanului

Un bărbat a fost transportat la o clinică din capitală după ce a suferit arsuri grave, potrivit responsabililor din cadrul apărării civile.

Vânturile puternice şi temperaturi ridicate, de până la 35 de grade Celsius, au făcut dificilă stingerea incendiilor izbucnite sâmbătă după-amiaza.

Zona cuprinsă de flăcări se află la 20 de kilometri de districtul Pedrogao Grande, unde incendiile devastatoare din iunie 2017 s-au soldat cu 64 de morţi.

Citește și : Membrii echipajului petrolierului britanic capturat în Strâmtoarea Ormuz sunt în siguranță (oficial iranian)

Situaţia a rămas gravă duminică în districtul Vila de Rei, unde incendiul era încă activ – situaţie care l-a determinat pe preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa să-şi anuleze toate întâlnirile programate pentru weekend.

În pofida mobilizării impresionante de pompieri, localnicii susţin că nu au primit ajutor adecvat în lupta cu flăcările.