DISTRIBUIȚI
AP

Cel puţin 24 de poliţişti au fost răniţi în cursul nopţii în oraşul Memphis din statul american Tennessee într-o serie de ciocniri violente cu protestatari care ieşiseră în stradă după ce un bărbat a fost împuşcat mortal de ofiţerii care încercau să-l aresteze, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Doi reporteri au fost la rândul lor răniţi după ce mulţimea a atacat poliţia cu pietre şi cărămizi, a menţionat primarul Jim Strickland.


Citeşte şi: Putin se implică în criza din R.Moldova şi anunţă pe cine susţine la Chişinău

Autorităţile nu au indicat deocamdată dacă există răniţi în rândul manifestanţilor.

Şase dintre poliţiştii răniţi au fost transportaţi la spital, a precizat primarul joi dimineaţa pe Facebook, adăugând că în acelaşi incident au fost vandalizate mai multe maşini de poliţie, un zid de beton de lângă un magazin a fost dărâmat şi geamurile de la o staţie locală de pompieri au fost sparte.

Citeşte şi: SUA consolidează contingentul militar din Polonia

Biroul de investigaţii din Tennessee a anunţat că va lansa o anchetă în urma ciocnirilor, izbucnite după ce poliţia a încercat să aresteze un bărbat vizat de „mai multe mandate”. Bărbatul, care nu a fost identificat, a lovit cu maşina sa mai multe maşini de poliţie, după care a coborât din vehicul cu o armă, iar poliţiştii au deschis focul, a explicat un comunicat al biroului.

Comandantul poliţiei din Memphis, Michael Rallings, a asigurat în cursul unei conferinţe de presă că ofiţerii „au dat dovadă de reţinere într-o situaţie extrem de volatilă” şi că a fost folosit un „agent chimic” pentru a dispersa mulţimea, a relatat NBC News, care a mai menţionat că trei persoane au fost arestate în urma violenţelor.