DISTRIBUIȚI
The Telegraph

Cel puţin 24 de militanţi şi şase soldaţi au fost ucişi duminică în atacuri asupra unor puncte militare de control din nordul Sinaiului, a precizat armata egipteană într-un comunicat citat de Reuters. 

Comunicatul nu oferă alte detalii, dar surse medicale şi de securitate au spus că circa 20 de membri ai forţelor egiptene au fost răniţi atunci când peste 100 de militanţi au atacat în mod repetat punctele de control aflate la sud de oraşul de frontieră Sheikh Zuweid.


Atacatorii au folosit maşini-capcană şi lansatoare de rachete RPG, au precizat sursele menţionate, care au adăugat că militanţii au utilizat de asemenea arme uşoare în confruntările cu forţele de securitate.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacurile. Vineri, gruparea jihadistă şi-a asumat responsabilitatea pentru un atac asupra forţelor de securitate din peninsulă care a dus la uciderea a cel puţin şase soldaţi egipteni.

Egiptul este angajat în lupta cu o insurgenţă formată din militanţi afiliaţi SI în peninsula Sinai, unde sute de soldaţi şi poliţişti au fost ucişi din 2013, an în care armata l-a îndepărtat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Mursi, după proteste de masă.

Jihadiştii şi-au extins totodată zona de acţiune în alte părţi din Egipt, atacând biserici din Cairo şi alte oraşe în atentate soldate cu zeci de morţi.