DISTRIBUIȚI

Cinematografele din Italia se vor redeschide doar atunci când regulile sanitare şi de siguranţă privind coronavirusul, pe care administratorii sălilor le consideră greu de pus în practică, se vor relaxa, a avertizat joi o asociaţie din industrie, cu patru zile înaintea unui termen limită esenţial, informează DPA, scrie agerpres.

Cinematografele, sălile de teatru şi discotecile din Italia vor avea voie să-şi redeschidă porţile de luni cu condiţia respectării regulilor de distanţare socială. Măsurile sunt însă criticate ca fiind prea stricte.


Citește și : Numărul cererilor de azil în Europa a scăzut cu 87%

”În aceste circumstanţe, cinematografele care ar fi dorit să se redeschidă săptămâna viitoare vor rămâne închise”, a precizat într-un comunicat Asociaţia Naţională a Proprietarilor de Cinematografe (ANEC).

ANEC a criticat în special obligativitatea ca publicul să poarte mască în timpul proiecţiilor şi interzicerea comercializării de gustări şi băuturi răcoritoare.

Francesco Rutelli, fost ministru al Culturii şi conducătorul asociaţiei din industria cinematografică italiană ANICA, a sprijinit cererile proprietarilor de săli de cinema şi a criticat regulile pe care trebuie să le urmeze ca fiind ”confuze”.

Într-o intervenţie la postul public de televiziune RAI, Rutelli a precizat că proprietarii de cinematografe au pierdut venituri în valoare de 30 de milioane de euro (34 de milioane de dolari) în timpul perioadei de izolare. Cinematografele au fost nevoite să-şi închidă porţile pe 8 martie.

Citește și : Iranul are peste 180.000 de cazuri confirmate cu coronavirus

Potrivit reglementărilor oficiale pentru teatru şi cinematografe, numărul spectatorilor va fi redus la 200 de persoane pentru evenimentele din interior şi la 1.000 pentru cele în aer liber, iar între oameni trebuie să existe o distanţă de un metru.

În ceea ce priveşte cluburile, dansul este permis doar în aer liber, iar oamenii trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri între ei. Mai mulţi proprietari de discoteci au criticat aceste reglementări ca fiind nepractice.