DISTRIBUIȚI

Cineasta belgiană Marion Hänsel, care a adus-o pe Jane Birkin în ”Dust” şi a primit pentru acest film Leul de Argint la Mostra de la Veneţia în 1985, a murit luni la vârsta de 71 de ani, au scris marţi media belgiene, citate de AFP, potrivit agerpres.

Această adaptare a romanului autorului sud-african J.M. Coetzee, laureat cu premiul Nobel pentru literatură, a contribuit în mare măsură la notorietatea lui Marion Hänsel, descrisă drept o cineastă a intimului.


Citeşte şi: O româncă este acuzată în Italia că şi-a ucis soţul, un temut lider mafiot

Doi ani mai târziu, ea a adus pe ecran romanul ”Les Noces barbares”, al autorului francez Yann Queffélec, recompensat cu premiul Goncourt în 1985.

Născută în februarie 1949 la Marsilia (sudul Franţei), cu tată din Anvers, formată parţial la Actor’s Studio din New York, Statele Unite, realizatoarea, pe numele său real Marion Ackermans, a fost influenţată foarte mult de apă, în special de mare, şi elementele acesteia.

”Ea propune călătorii interioare în exterior”, a scris marţi cotidianul belgian Le Soir.

Citeşte şi: Coreea de Nord ameninţă că rupe orice contact cu ‘duşmanul’ din Sud

Şi-a început cariera ca actriţă de comedie, obţinând câteva roluri mici, în special cu Agnes Varda în ”L’une chante, l’autre pas” (1977), a relatat La Libre Belgique.

Aflată în spatele a aproximativ cincisprezece lungmetraje, Marion Hänsel a semnat, de asemenea, anul trecut un fel de autoportret, intitulat ”Il était un petit navire”, împletind cu poezia imagini din arhivele personale.