DISTRIBUIȚI
Paris tourist office

Principala platformă germană de evenimente CTS Eventim intenţionează să limiteze vânzarea biletelor doar persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit unei declaraţii publicate miercuri în presa germană, citată de agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Odată ce există vaccin suficient şi toată lumea se poate vaccina, organizatorii din sectorul privat ar trebui să poată face din vaccinare o cerinţă pentru accesul la evenimente”, a declarat directorul executiv al companiei Eventim, Klaus-Peter Schulenberg pentru revista Wirtschaftswoche specializată în informaţii din domeniul financiar.


Vezi şi: ATAC cu exploziv artizanal împotriva unui deputat grec – VIDEO

Compania şi-ar fi adaptat deja sistemele pentru a citi documente referitoare la vaccinare.

Între timp, Eventim şi-a asumat propriul rol în campania de vaccinare împotriva coronavirusului din Germania. Ministerul Sănătăţii din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul ţării, a contractat compania de ticketing şi live entertainment pentru alocarea programărilor la vaccinare în regiune. Acest demers a oferit Eventim un nou scop într-o perioadă în care organizarea de evenimente şi concerte a fost grav afectată de pandemie.

De asemenea, Eventim s-ar afla în discuţii cu alte guverne locale pentru încheierea unor parteneriate similare, pe măsură ce mai multe doze de vaccin devin disponibile.

”Cu cât populaţia este vaccinată mai repede, cu atât mai repede pot avea loc din nou evenimente”, a menţionat Schulenberg.

Principalul lucru este, însă, ”să ne aducem contribuţia pentru a putea depăşi cu toţii această pandemie, cât mai curând posibil”, a adăugat el.

Guvernul german a subliniat că vaccinarea este voluntară, deşi companii private, cum ar fi cele aeriene, ar putea introduce cerinţe referitoare la vaccinare pentru clienţii lor.

Citeşte şi: Jeff Bezos PLEACĂ din funcţia de CEO la Amazon

Schulenberg a precizat că este de înţeles că unele persoane sunt reticente în ceea ce priveşte vaccinarea. ”Dar când se poate vedea că vaccinurile se administrează acum în toată lumea, fără efecte secundare considerabile, atunci există speranţa că acest scepticism va dispărea în curând”, a spus el.

Potrivit unui sondaj recent YouGov comandat de DPA, aproximativ două treimi din populaţia Germaniei este dispusă să se vaccineze împotriva COVID-19. Rata a crescut uşor de la începerea vaccinărilor în această ţară, la data de 27 decembrie.