DISTRIBUIȚI
iraqinews.com

Cincisprezece presupuşi traficanţi de droguri au evadat sâmbătă dintr-un comisariat din Bagdad unde erau ţinuţi în arest, a transmis Ministerul de Interne irakian, care i-a demis imediat pe principalii responsabili de securitate din capitală, scrie agerpres.

„Acuzaţii i-au insultat mai întâi pe poliţişti, apoi i-au lovit şi au reuşit să fugă” din acest post de poliţie din estul Bagdadului, în apropiere de bastionul şiit Sadr City, a precizat pentru AFP un responsabil al serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului.


Citește și : Javad Zarif: Iranul va face un nou pas pe calea dezangajării din acordul nuclear din 2015

Ministerul de Interne a adăugat într-un comunicat că l-a demis pe şeful poliţiei din Bagdad, pe şeful serviciilor de poliţie din Al-Rusafa, partea estică a capitalei, precum şi pe şeful comisariatului de unde au evadat cei 15 bărbaţi.

Chestiunea siguranţei închisorilor este crucială în Irak, a 12-a cea mai coruptă ţară din lume, unde chiar şi fără violenţă unii pot să îşi cumpere libertatea, spun experţii, care denunţă „un nivel foarte ridicat al corupţiei în închisori”.

Citește și : China ameninţă SUA cu măsuri de retorsiune în disputa tarifelor

Iar dintre cei care nu plătesc pentru eliberarea lor, unii au recurs la violenţă în trecut. În anii de insurecţie şi de violenţe confesionale care au urmat invaziei americane din 2003, sute de jihadişti, între care şi străini, pe atunci membri ai Al-Qaeda, au reuşit să fugă din închisoare